1998 års resa

Mats pappas fru Maimon ordnade oss ett boende på en tennisklubb där vi bodde i fyra nätter. Sista natten blev vi utkastade eftersom dom behövde rummen fick vi sova över hos Maimons dotter Yanti och hennes man Badol. Singapore är en vacker stad med ordning och reda. Lagarna är stenhårda mot alla så det var bara att hålla sig i skinnet. Den fanns mycket elektronik att inköpa och vi gjorde ett kameraköp, digital. Sedan drabbades vi av stora frossan över risken att tappa kameran (den kostade i alla fall 5 papp) så vi skickade hem den tillsammans med lite kläder. Vi tog tåget från Singapore till Kuala Lumpur.

Singapore

Singapore

Malaysia visade sig från två olika sidor. Ett metropol med hemskt trafik (värsta jag varit med om tills jag besökte Saigon) och ett smekmånadsparadis med total renons på nattliv. Så här i efterhand föredrar jag metropolen framför det döda Lankawi. Men Lankawi var mycket vackrare än Kuala Lumpur trots Petronas Towers. Vi kom dock till centralstation och upptäckte att vi i princip var utan pengar. Detta löste vi dock till slut genom viss påhittighet.

Malaysia

Kuala Lumpur / Lankawi

Med båt anlände vi från Lankawi till Satun. Vår vana trogen var vi utan pengar igen (att vi aldrig lär oss) men lyckades tillsammans med två svenska tjejer, två tyskar, en australiensare och sen de två pengalösa pojkarna. Vi åkte på bilflak från Satun upp till Krabi en ganska lång resa på sex timmar och nådde fram till Krabi på kvällen. Resan gjorde att Mats tappade rösten ett tag vilket var rena himmelriket. Vi gjorde bara en övernattning i Krabi innan vi tog buss till Phuket stad. Där stannade vi ytterligare fem dagar innan vi åkte vidare till Patong för lite sol och bad. Utresan tillbaka till Sverige skedde från Bangkok där vi också stannade några nätter.

Thailand

Phuket

Denna gång ligger miscancellous under respektive bildlänk och här är det då plats för historier. Denna resa var en månad lång, gick genom tre länder med alla tänkbara ressätt och därmed uppstod både lustiga och mindre lustiga historier. Njut av vår klumpighet och lär så det inte behöver hända Er.

Korta historier

Magstarkt

Pengaproblem

Billigt färdsätt