2003 års resa

Vi flög från Stockholm till Bangkok och därifrån till Siem Rep. Vi skaffade rum på Green Town Guesthouse för 7 dollar natten och skallen. I Siem Rep tittade vi på området Ankor Vat med alla tempelruiner och magnifika stenornament. Efter tre dagars tempelklättrande så gjorde vi en kombinerad båt och rundtur i själva Siem Rep. Resan gick efter det till Phnom Penh med båt och inkvartering på Sunday Guesthouse för 8 dollar natten. Killing fields och tortyrens hus stoppade aptiten och glädje för ett tag. Som tur vad så fanns det annat att se, bland annat kungens palats, museum och givetvis en båttur med vårt värdpar på Sunday.

Kambodja

Siem Rep

Phnom Penh

Vientiane överraskade positivt och vi bodde på ett härligt hotell vid namn Inter hotell. Hedrade blev vi av att inbjudas till deras julfest som enda gäster och den kvällen var minnesvärd. Vi tittade på buddaparken, åkte båt givetvis samt for ut till friendship bridge. Laos hade (har) ett lite lugnare tempo än andra asiatiska länder vi besökt vilket var en kontrast vi njöt av.

Laos

Vientiane

Innan vi åkte till Siem Rep tillbringade Mats och jag några dagar i Bangkok därav två länksamlingar. Från Vientiane flög vi till Chiang Mai där vi tillbringade ett antal dagar. Vi kollade templet på berget, blomträdgården och tempel inom stadsgränsen. Sedan gick vi mycket runt i gamla staden och tittade, vi tror bland annat att vi såg en person som dött framför en buddastaty. Efter Chiang Mai bar av till Bangkok med flyg och där tittades det på tempel, lite thai boxning och givetvis en båttur. Vi tycker om att åka båt, det är något rofyllt med det.

Thailand

Bangkok start

Chiang Mai

Bangkok slut

Försöker att spara det mesta under en resan, har ofta svurit över den egenskapen. Det är lovligt mycket skräp som följer med på våra sopuppsamlingar men sådana här gånger som vid skapande av resesidor är det faktiskt en stor hjälp. Här finns all möjlig kuriosa som vi sparat. Alla resor innehåller sin dråplighet och kan ses under korta historier .

Misc

Kuriosa

Korta historier