2006 års resa

Började och avslutade resan i Jom Tien. Träffade den alltid lika glada Pen med personal och andra svängen fick vi lite tid med Jouni också. Det alltid lika trevligt att vara i Jom Tien på grund av den relation vi fått med Pen, Jouni och personalen. Denna gång skulle vi till morgonmarknaden men vår bil kollapsade och det fick bli andra sevärda mål. I Chiang Mai träffade vi min älskling och Eddie. Varje dag åkte vi runt och kollade på olika vackra ställen. För första gången tappade vi pengar i Thailand och det skedde på Lai-Thai Guesthouse. Märkligt nog tappade vi pengarna under tiden vi hade dem i guesthousets bankfack. Illa, jag gillar Thailand men jag hatar att bli lurad så allt som har med att jag får stå med stora åsneöron gör mig vansinnig. Eller rättare sagt, vansinnigare.

Thailand

Jom Tien

Chiang Mai

Kulturellt var Kina det mäktigaste vi sett, tyvärr var även kinersernas beteende det samma. Låt mig säga det rakt och ärligt nu, kinerser skriker, skränar, fiser, spottar, trängs, är oärliga och allmänt otrevliga. Tro nu inte att dessa avarter sker på landsbygden utan detta upplevde vi enbart i Beijing. Jag kan förstå om inte utvecklingen följer med överallt men i huvudstaden? Ljudnivån på någon allmän inrättning i Kina är minst 40 decibel högre än i något annat asiatiskt land och deras ungar lyckas med stor grad fullfölja sina föräldrars skrikiga tradition. Utan att förneka det stora kulturella arv kvar att uppleva kan jag med glädje säga att det jag har ämnat se i Kina har jag sett och där får det stanna. Jag betvivlar mitt behov av kultur kommer få mig att återbesöka Kina de närmaste åren (säg minst 5). Det vi fick se kulturellt dock var av 10 poängsnivån med muren som den riktiga höjdaren. Även terrakottakrigarna, förbjudna staden och sommarresidenset visade sig vara toppattraktioner.

Kina

Beijing

Kunming

Xian

Guilin

Yangshou

 

Efter konstant skränande var det som en lisa för själen att landa i Vientiane och inse att det inte är nödvändigt för flygplatspersonalen att testa högtalarutrustningen 24 timmar om dygnet med endast små andingspauser. Vi satt ner och njöt av lugnet med en salig blick i ögonen. Efter saligheten släppt åkte vi till Luang Prabang och träffade våra vänner Vieng och Peng. Det var skönt med en träff av våra vänner från 2003. Luang Prabang är en underbar stad som känns som en mindre by. Det finns mycket att se både från båt och bil. Ta med pengar för det är svårt med valuta lör-sön.

Laos

Vientiane

Luang Prabang

Försöker att spara det mesta under en resan, har ofta svurit över den egenskapen. Det är lovligt mycket skräp som följer med på våra sopuppsamlingar men sådana här gånger som vid skapande av resesidor är det faktiskt en stor hjälp. Här finns all möjlig kuriosa som vi sparat. Alla resor innehåller sin dråplighet och kan ses under korta historier .

Misc

Kuriosa

Korta historier